9 aktiviteter för en svensexa

En svensexa är en gammal tradition, och därför finns det vissa saker du måste göra för att se till att det blir en succé. Här är 10 tips för att planera en svensexa som kommer att göra din vän eller älskades sista kväll i friheten till en kväll att minnas:

 

  1. Välj rätt plats. Den bästa platsen för en svensexa är vanligtvis någonstans där det är friluftsliv och avlägset – tänk camping, vandring, forsränning osv. Detta ger killarna gott om utrymme att släppa loss utan att behöva oroa sig för att störa någon. Läs mer här.

 

  1. Se till att det finns gott om sprit. Det skulle inte vara en svensexa utan alkohol, så se till att du har ett lager i förväg. Se till att ha en mängd olika drycker tillgängliga, från öl och vin till hårdare spritdrycker.

 

  1. Planera några roliga aktiviteter. Förutom att dricka och festa är det också viktigt att ha några roliga aktiviteter planerade för gruppen. Det kan handla om saker som vandring, golfspel, biljardspel eller dartspel osv.

 

  1. Glöm inte kondomerna! Svensexor kan bli ganska vilda, så det är viktigt att ha kondomer till hands om det skulle bli för hett.

 

  1. Se till att alla är med på det. Innan du börjar planera något ska du se till att alla deltagare är med på planerna. På så sätt undviker du eventuella argument eller meningsskiljaktigheter senare. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

  1. Välj en ansvarig ledare. Det är viktigt att utse någon som officiell “festplanerare” – denna person kommer att ansvara för att allt går smidigt och se till att ingen går för långt.

 

  1. Håll saker och ting organiserade. När man har att göra med ett gäng berusade killar är det viktigt att hålla saker och ting organiserade, annars kan saker och ting snabbt gå överstyr. Detta innebär att ha ett fast schema för händelserna och se till att alla vet vad de måste göra och när de måste göra det.

 

8 . Förbered dig på det oväntade . Tyvärr går inte alltid allting enligt planerna – så var förberedd på det oväntade genom att ha reservaktiviteter och förnödenheter redo ifall något går fel.

 

9 . Ha kul! Det viktigaste är att ha roligt! Så försök att inte ta saker och ting på för stort allvar och bara ha roligt!

Läs fler artiklar här.