Vad är skillnaden mellan hårvax och pomada?

Idag finns det ju en mängd olika stylingprodukter för hår, som är anpassade för män och kvinnor. Det finns allt från hårvax, pomada hår, mousse, gel, spray och så vidare. När man talar om pomada för hår och hårvax, så kanske du funderar på vad som skiljer dessa åt? De påminner om varandra och det var ifrån pomadan som de moderna hårvaxerna utvecklades.

Man kan säga att en pomada har generellt mer glans, det från lätt glans till hög glans. Hårvax däremot är matta. 

Det finns en myt som säger att pomada är bara för dig som vill ha en backslick, men det går bra att göra andra frisyrer med!

Olika typer av pomador

Idag kan man säga att det finns huvudkategorier av pomador. Det finns den vattenbaserade pomadan samt den olje- och vaxbaserade pomadan. Den sistnämnda är den som funnits längst och det är ifrån den som både de vattenlösliga pomadorna och hårvaxerna har utvecklats.

Vattenlöslig pomada

Idag är det allra vanligast med de vattenbaserade hårpomadorna. De är även de som är populärast. Det har att göra med att de är lätta att använda samt enkla att tvätta ur. Denna typ av pomada passar dig som har ett hår som är tunt eller mjukt eller att du börjar bli tunnhårig.

Olje- och vaxbaserad pomada

Dessa varianter är bra eftersom de inte torkar helt och hållet och du kan forma om frisyren under dagen om du vill. Sedan är det så att oljan, fettet och vaxet i sig, det vårdar både håret och hårbotten på ett bra sätt. 

Tips när du ska hårstyla med pomada

Du kan styla med pomada oavsett om du har handduksfuktigt hår eller torrt hår. Du kan först använda dig av en grooming spray/tonic i håret, eller saltvatten. Det för att få bra volym samt att frissigheten försvinner. Sedan tar du pomada mellan händerna, värm upp den och i med det i håret och styla till den frisyr du vill ha. Du kan sedan, om du vill, fixera med hårspray.