Följ dessa 10 steg för att få en vacker glöd

De flesta människor skulle gärna vilja ha en vacker, glödande hud, men vet inte hur de ska gå tillväga. Följ de här 10 enkla stegen för en vacker glöd:

 

1 Drick rikligt med vatten

 

Att dricka vatten är viktigt för en frisk hud. Det hjälper till att spola ut gifter och hålla huden återfuktad inifrån och ut. Sträva efter att dricka minst åtta glas vatten per dag.

 

2 Ät en balanserad kost

 

En balanserad kost är viktig för den allmänna hälsan, inklusive en frisk hud. Om du äter en mängd olika frukter och grönsaker, magert protein och fullkornsprodukter kan du se till att du får i dig de näringsämnen som din hud behöver.

 

3 Använd en fuktkräm av hög kvalitet

 

Fukt är nyckeln till att hålla huden återfuktad och se frisk ut. Välj en fuktighetskräm som är oljefri och icke-komedogen så att den inte täpper till porerna.

 

4 Exfoliera regelbundet

 

Exfoliering hjälper till att avlägsna döda hudceller och avlägsna porer, vilket kan få din hud att se tråkig ut. Exfoliera en eller två gånger i veckan med hjälp av en skonsam skrubb eller exfolierande dukar.

 

5 Använd solskydd dagligen

 

Solskydd är viktigt för att förebygga solskador som kan leda till för tidigt åldrande och rynkor. Välj en solkräm som har en SPF på minst 30 och som har ett brett spektrum så att den skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Applicera solkräm varje dag, även på vintern!

 

6 Använd en ansiktsmask en eller två gånger i veckan

 

En ansiktsmask kan hjälpa till att rengöra dina porer och ge din hud en boost av antioxidanter eller andra näringsämnen. Välj en mask som passar din hudtyp och använd den en eller två gånger i veckan för bästa resultat.

 

7 Applicera ett serum eller en olja före sänggåendet

 

Serum och oljor är rika på antioxidanter och andra näringsämnen som kan hjälpa till att ge huden näring under natten. Applicera ett före sänggåendet för bästa resultat. Leta efter en olja eller ett serum som är särskilt framtagen för din hudtyp.

 

8 Använd ögonkräm morgon och kväll 

 

Den känsliga huden runt ögonen behöver särskild vård, särskilt när vi åldras. Använd en ögonkräm morgon och kväll för att hålla detta område ungt och återfuktat. Välj en ögonkräm som innehåller hyaluronsyra , peptider eller retinol för bästa resultat.

 

9 Undvik att röra ansiktet

 

Dina händer kommer i kontakt med alla sorters bakterier under dagen, så det är viktigt att undvika att röra ansiktet i onödan. Detta kommer inte bara att hjälpa till att hålla händerna rena, men det kommer också att minimera risken för att bakterier kommer in i dina porer och orsakar blemmor.

 

10 Få tillräckligt med sömn 

 

Att få tillräckligt med sömn är viktigt för den allmänna hälsan, inklusive hälsosam hud . När du är utvilad har din kropp tid att reparera sig själv , inklusive att reparera eventuella skador som gjorts på din hud under dagen . Sikta på sju till åtta timmars sömn per natt. Hitta mer inspirerande läsning här.