Hur du rengör din nike Air Jordan 1 Mid

Det finns inget bättre än att bära ett par helt nya skor för första gången, men det kan vara en utmaning att hålla dem i toppskick. Läder- och mockaskor kan särskilt kräva en del arbete att ta hand om, men med de här tipsen kan du behålla dina sneakers långt efter att nyheten har försvunnit. Om du äger mer än ett par sneakers vet du att de inte håller för evigt. De får skavsår, fläckar och lukter som måste åtgärdas regelbundet. Och även om det kan kännas som om de ständigt ska slitas in när du först får hem dem, är verkligheten en helt annan. Olika skor kräver olika skötselrutiner – som tur är har vi allt du behöver oavsett vilken typ av skor du äger.

 

 

Vad är det bästa sättet att rengöra dina sneakers?

Det finns lika många sätt att rengöra dina Air Jordan 1 Mid som det finns skor att rengöra, men för att hålla det enkelt rekommenderar vi att du följer dessa steg: Ta bort smuts med en svamp och tvålvatten: Använd först en mjuk svamp för att ta bort lös smuts eller skräp från skornas yta. Fukta sedan en trasa med varmt vatten och mild tvål för att avlägsna eventuella fläckar. Tvätta med ett milt tvättmedel: Om skorna är särskilt smutsiga eller har fläckar som bara inte går att få bort kan du prova en liten mängd milt tvättmedel för att hjälpa till att bryta ner dem. Se till att inte övermätta skorna, eftersom tvålen kan lämna rester som kan vara skadliga för materialen. Prova ett enzymrengöringsmedel: Om du rengör mocka- eller nubuckskor är ett enzymrengöringsmedel det bästa sättet att lyfta fläckar och bli av med den oönskade smuts som inte vill försvinna. Torka och konditionera skorna: När skorna är torra kan du applicera ett läderbalsam eller ett tygskydd i spray för att hålla dina sneakers i gott skick.

 

 

Ta bort smuts med en svamp och tvålvatten

Ett par rena skor bidrar i hög grad till att förlänga deras livslängd, men du kanske blir förvånad över hur ofta du måste rengöra dem. Börja med att borsta bort lös smuts och skräp, arbeta sedan lite varmt vatten i en svamp och stryk den över skornas yta. Avsluta med en ren, fuktig trasa. För särskilt envisa fläckar kan du prova att tillsätta en liten mängd milt rengöringsmedel i svampvattnet innan du rengör.

 

 

Tvätta med ett milt tvättmedel

Om skorna är särskilt smutsiga eller har fläckar som bara inte går att få bort kan du försöka med en liten mängd milt tvättmedel för att hjälpa till att bryta ner dem. Börja med att lägga en liten mängd tvättmedel i ett handfat fyllt med varmt vatten och låt skorna ligga i blöt i några minuter. Du vill se till att vattnet inte är för varmt, eftersom det kan skada materialen i skorna. Avsluta genom att använda en ren, våt trasa för att torka av skorna, var noga med att se till att du inte skrubbar för hårt, eftersom detta också kan orsaka skador.

 

 

Prova ett enzymrengöringsmedel

Om du rengör mocka- eller nubuckskor är ett enzymrengöringsmedel det bästa sättet att lyfta fläckar och bli av med den oönskade smuts som inte vill försvinna. Spraya helt enkelt rengöringsmedlet över fläckarna, låt det sitta i några minuter och använd sedan en mjuk trasa för att torka bort smutsen. Du kan också prova ett skorengöringsmedel som är särskilt utformat för mocka- och nubuckskor.

 

 

Torka och konditionera skorna

När skorna är torra kan du applicera ett läderbalsam eller ett sprayskydd för att hålla dina sneakers i gott skick. Om skorna är av mocka ska du läsa etiketten och undvika att spraya på insidan av skorna. För läderskor, se till att applicera balsam på utsidan av skon och se till att gnugga in det ordentligt.

 

 

Sammanfattning

Oavsett vilken typ av sko det är, är det bästa sättet att hålla dem rena att bära dem. Om dina skor är rena blir de inte smutsiga. Även om detta är ett bra råd för dina dagliga sneakers fungerar det inte så bra för ditt favoritpar klädskor. Så var inte rädd för att rengöra dem. Ha ett par rengöringsartiklar i närheten av dina skor. På så sätt är du alltid beredd att rengöra dem när du behöver det.