Många gravida drar nytta av ett draglakan

Under graviditeten när magen sakta börjar växa märker du snart att det inte längre är lika enkelt att vända dig när du ligger i sängen. Det kan antingen kännas obehagligt, komplicerat eller till och med göra ont att försöka vända dig om, men dessa besvär slipper du att stå ut med när du beställer ett draglakan. Det här hjälpmedlet har flera användningsområden, men en av de vanligaste är att se till så att det blir skönt och lätt att vända dig när du ligger i sängen under natten.

 

Hur du använder dig av ditt draglakan

 

Oavsett om du kallar det för ett draglakan eller ett glidlakan är principen densamma: det är ett litet lakan som du placerar på sängens madrass, och tack vare dess material som har utomordentligt låg friktion kommer du att kunna vrida dig om utan att det tar emot. När du använder dig av draglakanet, se till så att den övre delen av lakanet tar slut ungefär vid dina axlar medan den under delen av lakanet tar slut vid låren. Då får du de bästa möjliga resultaten.

 

Det är vanligt att ett draglakan läggs ovanpå ditt ordinära lakan, men du kan även ta beslutet att placera det under lakanet. För hygienens skull är det dessutom smidigt att maskintvätta draglakanet vid 30 grader när det behövs.

 

Draglakanets användningsområden

 

Vi har nämnt att draglakan kan göra under för dig som är gravid och därför inte kan vända dig lika lätt under natten, men det finns fler personer än så som kan gynnas av ett draglakan. Även de som lider av artrit eller de som har höftproblem kommer att få stor nytta av att ha ett draglakan ovanpå det vanliga lakanet. Detsamma gäller för de som har ett instabilt bäcken eller för vårdpersonal som på ett lätt vis ska kunna säkerställa att patienterna vänds i sängen på ett smidigt vis.

 

Hur ser ett draglakan ut

 

Draglakanet är format likt ett rör som är ihåligt, och det kommer att rulla med dig medan du vänder dig i sängen. Detta hjälper dig att göra det ännu enklare att vända dig för att hitta den rätta liggställningen. Om du specifikt satsar på ett draglakan som erbjuds hos Shoppo.se kan du förvänta dig att få ett vitt draglakan som har en bredd på 72 cm tillsammans med en längd på 75 cm. Det mycket rimliga priset gör draglakanet till ett perfekt hjälpmedel att testa på, så satsa på lakanet redan idag och se till så att du sover gott om natten.

 

Om du beställer ditt draglakan hos Shoppo.se finns det vissa villkor som du inte vill gå miste om. Du kommer bland annat att få njuta av en leveranstid som inte är längre än ett par dagar, och om du beställer produkter för sammanlagt 2 000 kronor slipper du fraktkostnader. Med ett mycket imponerande betyg hos Trustpilot är detta bara grädden på moset, så ta tillfället i akt redan idag!